У току радови на изградњи водовода према Подбрђу


КОТОР ВАРОШ, 21. ОКТОБРА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и замјеник начелника Младен Тривуновић обишли су данас радилиште гдје су у току радови на трећој фази изградње водовода према насељу Подбрђе.

Након што су прве двије фазе успјешно окончане предстоји сада да се главни транспортсни вод доведе до предузећа „Сим Техник“ и до Основне школе „Свети Сава“.

До сада је у овај пројекат укупно инвестирано 200.000 КМ. Увјерен сам да ћемо и кроз друге пројекте и донације обезбиједити неопходна средства за ову капиталну инвестицију“, истакао је Сакан и додао да су до сада обезбијеђене двије трећине новца за овај пројекат.

DSCN9474

Сакан је нагласио да ће изградњом водовода бити ријешен проблем неадекватног снабдијевања питком водом у мјесној заједници Забрђе.

Радове у трећој фази овог пројекта изводе радници предузећа „Декол“ из Котор Вароша, а уколико временске прилике дозволе трећа фаза ће бити завршена у наредних 15 дана.

DSCN9477

У току су и радови на уређењу корита ријеке Врбање испод моста у насељу Котор, гдје се стварају услови за несметано одржавање манифестације пливања за Часни крст, док су постављањем обалоутрде и санацијом пјешачке стазе окончани радови на градском купалишту Бјелине.

DSCN9478