Фудбалски ветерани непоражени у Голубинцима


КОТОР ВАРОШ, 24. ЈУНА – Фудбалски ветерани из Котор Вароша су наставили са одигравањем пријатељских утакмица са „вршњацима“ из земаља бивше Југославије.

Протеклог викенда били су гости ветерана „Јадрана“ из Голубинаца, мјеста које се налази у близини Старе Пазове, и у сјајној утакмици пружили достојан отпор домаћину одигравши неријешено 1:1.

Домаћин појачан са Милошем Босанчићем, актуелним играчем чешког „Либереца“, а некадашњим фудбалером „Партизана“ и „Црвене Звезде“, је повео голом Илића, а изједначујући погодак за Которварошане је постигао сјајни Вучановић из слободног ударца.

Треба истаћи да ветерани „Јадрана“ са доста успјеха наступају у ветеранској лиги сремског округа, а предводи их Слободан Марковић, који је својевремено играо за Улм у њемачкој другој лиги.

IMG-32e3be51cf7c54b1803ae52507e0c846-V

Иако ослабљени неиграњем Дамира Варошића Которварошани су одиграли дисциплиновано у одбрани и агресивно у везном реду, што је уз неколико сјајних интервенија Јурића на голу било довољно да се продужи низ непобједивости.

Наши пријатељи из Голубинаца су се потрудили да нам боравак у овом дивном мјесту остане у лијепом сјећању, а овом приликом бих се захвалио на гостопримству и пажњи коју су нам пружили“, рекао је Борис Новаковић.
Бојан Максимовић је изразио задовољство пруженом игром, иако је резултат био у другом плану.

Увијек се сјајно осјећамо у Србији, наша игра је подсјетила на издања када смо заједно наступали за сениорски тим „Младости“, а показали смо и снагу и издржљивост у „трећем полувремену“, поручио је Максимовић.

На дружењу послије утакмице Которварошани су уручили пригодне поклоне предсједнику ФК „Јадран“ Драгану Ђукићу, које је даровала траварка Љубица Марковић.

Могу слободно рећи да се радујемо доласку у Котор Варош крајем септембра, а нема сумње да ће наша заједничка дружења постати традиционална“, истакао је Ђукић и додао да ће производи траварке из Дабоваца олакшати здравствене тегобе ветерана „Јадрана“.

IMG-862f1d45575c4dabeb837d90deb5cfc8-V

Приликом боравка у Србији Которварошани су посјетили чувену винарију Дејана Милановића у Сурдуку, гдје су дегустирали добро познате домаће сорте Сила, Неопланта и Пробус.

Которварошки фудбалски ветерани су посјетили и Етно село Станишић, а у повратку су били гости угоститељског радника Витомира Радише у прелијепом ресторану „Семберски салаш“, гдје су уживали у специјалитетима овог краја.