Škole dobile na poklon lopte


KOTOR VAROŠ, 30. OKTOBRA – Arhijerejski namjesnik kotorvaroški i vjeroučitelj u Osnovnoj školi “Sveti Sava” Milenko Narić uručio je danas 10 fudbalskih lopti centralnoj Osnovnoj školi u Kotor Varošu za potrebe izvođenja nastave fizičkog vaspitanja.

Vjeroučitelj Narić je istakao da su lopte obezbijeđene zahvaljujući saradnji sa fudbalskim veteranima Kotor Varoša, koji djeluju u okviru Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije.

Cilj donacije je popularizacija sporta među osnovcima i podsticanje rasta i razvoja djece na principima zdravih životnih stilova, kao i motivisanje nastavnika fizičkog vaspitanja, čija je uloga nemjerljiva u jačanju timskog duha i fer pleja“, istakao je Narić.

DSCN8593

Direktor Osnovne škole “Sveti Sava” Slađana Šubara zahvalila je fudbalskim veteranima i vjeroučitelju Nariću na poklonu koji su uručili školama.

Izuzetno mi je drago što su bivši fudbaleri, danas rekreativci i cijenjeni sportski radnici, prepoznali naše potrebe i donirali nam lopte kako bi na kvalitetan način radili sa djecom i podsticali ih da se što više bave sportom“, rekla je Šubara i dodala da će jedan dio lopti biti proslijeđen područnim školama u Vrbanjcima i Zabrđu.

DSCN8595

Predsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Slobodan Petrović istakao je da ova akcija ima za cilj popularizaciju i omasovljenje sporta, kako na redovnim časovima fizičkog vaspitanja, tako i rekreativno.

Cilj nam je da podstaknemo mlade da se što više bave sportom i da ih ohrabrimo u tome. Trudićemo se da i u narednom periodu bude ovakvih i sličnih akcija, a sve radi pravilnog fizičkog razvoja i otklanjanja ranih deformiteta u razvoju kod djece“, naglasio je Petrović.


Hit Counter provided by technology news