„Језгро напетости“ на радост публике


КОТОР ВАРОШ, 25. ОКТОБРА – Глумци бањалучког ДИС театра извели су синоћ у Котор Варошу представу “Језгро напетости” у оквиру фестивала омладинских позоришта “Варош фест”.

DSCN5498

Представа, која је ауторски пројекат Стевана Шербеџије, је урађена фрагменталном позоришном техником и из једне друге визуре посматра и сецира свијет у којем живимо.

Умјетнички директор ДИС театра Новица Богдановић истакао је да је Шербеџија имао визију да покаже људске разлике и људску похлепу, а судећи по реакцијама которварошке публике представи се смијеши свијетла будућност.

Представом се жели показати свијет људи који не желе да ризикују, који постају кукавице, а побједника је мало. Млађим генерацијама остављамо свијет у коме преовладавају лаж, даме сумњивог морала, агресивна омладина, инстаграмисање и фејсбучење“, рекао је Богдановић.

Комад у продукцији ДИС позоришта окупио је глумачку екипу у саставу Драгана Ћосић, Слободан Миљевић и Велимир Драгојевић.

Други фестивал омладинских позоришта “Варош фест” биће настављен вечерас у 20.30 часова едукативном драмом “Страдалници” у извођењу глумаца Бањалучког студентског позоришта.