Аднан Ситнић тријумфовао у Котор Варошу

Аднан Ситнић тријумфовао у Котор Варошу


КОТОР ВАРОШ, 4. АВГУСТА – Тријумфом мајсторског кандидата Аднана Ситнића из Сарајева у Котор Варошу је данас завршен други међународни шаховски турнир који је окупио 35 такмичара из Србије, Црне Горе и БиХ.

DSCN5265

Ситнићу је припало прво мјесто према додатним критеријумима /средишњи Бухолц систем/ са освојених 5,5 поена, колико је имао и другопласирани велемајстор Милан Вукић из Бања Луке. Треће мјесто је освојио интернационални мајстор Владо Јаковљевић из Бања Луке са 5 поена.

Ситнић је похвалио гостопримство мјештана Котор Вароша и организаторе који су се потрудили да овај турнир буде у календару свјетске шаховске асоцијације.
Нисам очекивао да освојим прво мјесто у овако јакој конкуренцији, али стрпљивост и концентрација у завршницама мечева су пресудили да постанем шампион“, истакао је Ситнић и изразио наду да ће турнир сљедеће године бити масовнији.

Најуспјешнија шахисткиња је Маша Максимовић из Бања Луке, а најбољи такмичар у кадетској конкуренцији је њен брат Бојан Максимовић.

Слободану Тешићу је уручено признање за најбољег домаћег шахисту, а награђени су и такмичари који су остварили најбоље рејтинг резултате до 2100 и 2300 ФИДЕ бодова.

Дипломе и новчане награде најуспјешнијим такмичарима уручио је директор турнира Предраг Тешић, који је посебно похвалио учешће великог броја младих шахиста, јер су имали могућност стицања рејтинг бодова.

Организатори турнира су били Шаховски клуб “Котор Варош” и Удружење грађана “Центар младих”, а подршку су пружили и привредни субјекти са подручја општине Котор Варош.