Азил за псе у Прњавору удомио 7 паса из Котор Вароша


КОТОР ВАРОШ, 22. СЕПТЕМБРА – На захтјев великог броја грађана општина Котор Варош је ангажовала овлаштени Хигијенски сервис за напуштене животиње „Јава“ из Прњавора како би се спровео поступак законитог уклањања паса луталица са јавних површина у градском подручју.

Током јучерашњег дана под надзором Комуналне полиције Котор Варош уклоњено је седам паса луталица, који су на безбједан и професионалан начин транспортовани до прихватилишта за псе гдје се на животињама примјењују све даље мјере ветеринарске здравствене заштите, превентивне вакцинације, означавања микрочипом, стерилизације, храњење и брига те удомљавање.
psi-lutalice1

Шеф Одсјека за инспекцијске послове и комуналну полицију Миодраг Петровић је истакао да је учестала појава паса луталица на градским површинама створили несигурност код грађана, у првом реду школске дјеце.
„Поред агресивности коју пси луталице често испољавају постоји такође санитарни ризик који доносе у погледу појаве разних заразних болести“, нагласио је Петровић и додао да ће Комунална полиција наставити са овим активностима и наредне седмице.

Петровић је рекао да су проблем пси које грађани довозе и остављају по граду, због чега ће надлежне службе посветити већу пажњу на откривању и кажњавању таквих лица као и лица која кућне љубимце пуштају да шетају градом без пратње.

Он је апеловао на грађане да чувају своје кућне љубимце и да пријаве надлежним службама евентуалну нову појаву паса луталица.