Амбасадори помирења у посјети Котор Варошу

Амбасадори помирења у посјети Котор Варошу


КОТОР ВАРОШ, 20. МАРТА – Учесници УСАИД-овог пројекта ре:Генерација, Амбасадори помирења, данас су били у посјети начелнику општине Котор Варош, са којим су разговарали о постојећим предрасудама, као и начину њиховог превазилажења.

DSCN7769

Због чега имамо предрасуде, зашто не вјерујемо у истинитост нечијих исказа и да ли етничка припадност онога ко их изговара има везе с тим, какво је стање у области економије и политике, односно каква је перспектива младих, само су нека од питања на која смо покушали добити одговор у поучној дискусији од начелника општине Котор Варош Зденка Сакана“, поручили су млади амбасадори мира из десет градова/општина БиХ.

Пројекат УСАИД-а, ре:Генерација, који имплементира Међународни републикански институт у БиХ и удружење Магацин Кабаре, има за циљ да едукује и мотивише младе да раде на помирењу и заједничком животу свих народа, нарочито међу млађим генерацијама.

DSCN7771

Задатак Амбасадора помирења је да организују креативне радионице и акције у својим заједницама и тако утичу на подизање свијести о предрасудама и неопходности помирења и заједничког дјеловања у њиховим срединама, али и изван њих.

О ре:Генерацији ће крајем године бити приказан документарни филм који су млади активисти снимали упоредо са реализацијом овог пројекта.

Амбасадори мира су данас уприличили и перформанс након разговора о теми помирења и једнакости са пролазницима, а њихове поруке мира исписане на балонима пустили су у ваздух као симболични печат ове друштвено – одговорне акције.