Бањалучани тријумфовали на меморијалу “Александар Саша Петровић”


КОТОР ВАРОШ, 4. СЕПТЕМБРА – Трећи меморијални кошаркашки турнир “Александар Саша Петровић” одржан је данас у Котор Варошу у знак сјећања на прерано преминулог вишегодишњег члана и предсједника Кошаркашког клуба Младост, а у конкуренцији четири екипе прво мјесто је припало члановима Кошаркашког клуба /КК/ “Макс” из Бањалуке.

На турниру су учествовали дјечаци рођени 2008. године и млађи, а са два тријумфа прелазни пехар и пехар у трајно власништво припао је младим кошаркашима из Бањалуке.

Pobjednička ekipa

У финалном сусрету Бањалучани су надвисили екипу КК “Младост” из Котор Вроша резултатом 44:39, док је у борби за треће мјесто “Уна” из Козарске Дубице надвисила састав КК “Хантерс” из Приједора са 55:38.

Најбољи стријелац турнира је Никша Марковић /КК Младост/, док је за најбољег играча проглашен Милош Игњатић, кошаркаш побједничке екипе.

Изузетно сам почаствован што сам у веома јакој конкуренцији понио епитет најбољег играча, али и поносан што кући носим трофеј који носи име по истакнутом спортском раднику и човјеку који је дао немјерљив допринос у стварању Републике Српске“, истакао је Игњатић.

Pehar pobjedničkoj ekipi

Предсједник КК “Младост” Слободан Ђурић се захвалио екипама које су учествовале на турниру, подсјећајући млађе генерације да је Сашина љубав према овом спорту била огромна.

Резултати његовог рада су нас задужили да његов лик и дјело живи генерацијама управо преко кошаркашких утакмица и сусрета на којима је провео цијели живот“, поручио је Ђурић.

Пехаре и медаље најуспјешнијим појединцима и свим екипама уручила је Сара Петровић, кћерка Александра Саше Петровића.

Александар Саша Петровић преминуо је у августу 2018. године у 47. години живота.

Током Одбрамбено-отаџбинског рата истицао се јунаштвом и храброшћу, те је са непуне 23 године постао најмлађи мајор Војске Републике Српске командујући чувеним Другим батаљоном 22. Пјешадијске бригаде.

Zapisnički sto

Организатор турнира је био Кошаркашки клуб Младост, покровитељи Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и општина Котор Варош, а подршку су пружили и “МГ Систем”, пекара “Обеликс” и косторварошки Центар за културу, спорт и информисање.