Бања Лука поклонила ватрогасно возило општини Котор Варош

Бања Лука поклонила ватрогасно возило општини Котор Варош


БАЊАЛУКА, 17. ОКТОБРА – Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић уручио је данас начелницима Дрвара, Босанског Грахова, Љубиња, Челинца и Котор Вароша кључеве ватрогасних возила која су одлуком градског парламента донирана овим општинама.

DSCN7151

Радојичић је рекао је да су током љета многе општине од Љубиња до Дрвара имале велике пожаре и штету, и нису имале довољно средстава да се боре са тим, те додао да је ово мали знак подршке Бањалуке.

Дио опреме која је књиговодствено расходована, али још технички исправна, у овом моменту могли смо да додијелимо другим општинама. Желим да их што мање користе, али да их имају за сваки случај“, рекао је Радојичић новинарима и додао да финансијска вриједност донације није битна.

ACO_3994

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан захвалио је градоначелнику Бањалуке, истичући да ће донирано ватрогасно возило бити веома значајно за локалну заједницу, која тренутно нема довољно средстава у буџету да набави ново возило.

Желим да захвалим градоначелнику Бањалуке, који је на наш захтјев одговорио позитивно. Током љета смо имали проблема са пожаром на депонији и захваљујући заједничким напорима наше ватрогасне јединице и помоћи колега из Бања Луке успјели смо санирати постојећи проблем“, рекао је Сакан.

ACO_3973

Ријеч је о возилима која су у међувремену замијењена новијим и модернијим, али која су у техничком и функционалном смислу у потпуности исправна и, као таква, могу бити од велике помоћи општинама, које су суочене са честим пожарима.