Без расправе о буџету за прошлу годину


КОТОР ВАРОШ, 23. ЈУЛА – Иако је било предвиђено одборници Скупштине општине Котор Варош данас нису разматрали извјештај о извршењу буџета, раду начелника и општинске управе за прошлу годину, јер су ове тачке на захтјев клуба одборника СДС-а и ПДП-а повучене са дневног реда.

Skupstina
По ријечима начелника општине Котор Варош Далибора Вучановића на колегијуму је било договорено да се ове тачке уврсте у дневни ред, а и из којих разлога су повучене остаје познато само одборницима скупштинске већине.
Не видим сврху одржавања колегијума ако се не поштује утврђени дневни ред и без ваљаног разлога се повлаче раније усаглашене тачке дневног реда“, истакао је Вучановић.
Одборници су на данашњем засједању донијели одлуку о приступању изради ревизије Стартегије развоја општине.
Већином гласова је усвојена одлука о организацији и функционисању цивилне заштите у области заштите и спасавања у ванредним ситуацијама општине Котор Варош и о формирању Општинског штаба за ванредне ситуације.
У циљу реализације пројекта „Подршка Удружењу произвођача воћа Котор Варош у производњи малина“ локални парламент је овластио начелника да у име општине потпише споразум о суфинансирању пројекта производње малина са Ворлд вижн БиХ уз учешће општине у износу од 5.000 КМ.
Одлуком скупштине за спортске организације из буџета општине за 2015. годину биће издвојено 77.000 КМ.