Божићна честитка начелника Зденка Сакана


КОТОР ВАРОШ, 5. ЈАНУАРА – Поводом предстојећег Божића, најрадоснијег хришћанског празника, свештенству и свим вјерницима православне вјероисповијести, честитку је упутио начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

Он је поручио да празник Христовог рођења православни хришћани прославе у духу са нашом традицијом, у кругу својих најмилијих, у срећи, здрављу и весељу.

Како је додао, ово је празник када све остало заборављамо, а кад нам се враћа животна снага и вјера да све препреке можемо савладати, када рачунамо једни на друге.

Божић нас учи да бринемо једни о другима и у заједништву дјелујемо, и да то наставимо током цијеле године. Симболика новог рађања која краси Божић у нама би требало да пробуди нове наде и нове полете, с којима ћемо ући у савладавање нових изазова, како на личном, тако и на породичном плану. Уз жељу да ове дане проведете у љубави, породичном миру, праштању, присјећању на ближње који нису са нама због пандемије, али и на сваког човјека понаособ, желим још једном, срдачно, свим вјерницима православне вјероисповијести срећан Бадњи дан и Божић. Нека празник Христовог рођења донесе духовни мир, али и спремност да подстичемо оптимизам, и да личним радом и залагањем доприносимо просперитету и напретку наше локалне заједнице“, наводи се у честитки.

Мир Божји – Христос се роди!