Борачка организација обиљежила крсну славу


КОТОР ВАРОШ, 8. НОВЕМБРА – Борачка организација општине Котор Варош обиљежила је данас крсну славу Митровдан, а у Храму Рођења Пресвете Богородице служена је света литургија и парастос погинулим борцима.

DSCN7277

Јереј которварошки Живко Илић служио је молитвени помен за погинуле борце Војске Републике Српске. Он је одао захвалност погинулим борцима Републике Српске, истичући да се бол и туга породица не може умањити, али да сјећање на њих треба да остане трајно.

DSCN7283

Свака слика у спомен-соби представља једну циглу која је уграђена у темеље Републике Српске“, истакао је јереј Илић.

Представници општинске Борачке организације и општине Котор Варош положили су вијенце на спомен-обиљежје погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у Котор Варошу, након чега су у просторијама борачке организације уприличени ломљење славског колача и славски ручак.

Предсједник Борачке организације општине Котор Варош Госто Тривуновић честитао је свим борцима данашњи празник.

Република Српска је једини гарант останка српског народа и због тога треба његовати сјећање на погинуле борце одбрамбено-отаџбинског рата“, рекао је Тривуновић.

Он је додао да је статус борачких категорија у посљедњих неколико година непромијењен, да је борачка популација све старија и да је и даље много незапослених и социјално угрожених чланова борачке популације.