Бројне активности СРД „Котор Варош“


КОТОР ВАРОШ, 11. ЈУНА – У циљу заштите и очувања рибљег фонда ријеке Врбање и њених притока Спортско-риболовно друштво /СРД/ Котор Варош ће организовати бројне активности од 18. до 20. јуна, а све у циљу заштите и очувања рибљег фонда ријеке Врбање и њених притока.

У петак (18. јуни) ће се у сарадњи са СРД „Бањалука“ обавити порибљавање ријеке Врбање и њених притока са већом количином млађи поточне пастрмкеи младице.

Дан касније ће се обавити порибљавање ријеке Врбање и њених притока у сарадњи са АД „Лука“ Шипраге.

Трећег дана (недјеља 20. јуни) биће одржан такмичарски риболов у лову рибе удицом на пловак на ријеци Врбањи на локалитету градског трга и купалишта „Бјелине“.

Истог дана ће у на ријеци Врбањи и њеним притокама у мјесним заједницама Грабовица и Шипраге бити одржан меморијални „Флај фишинг такмичарски риболов Војо Вуковић“.

Takmicenje 1

Проглашење побједника у такмичарском риболову ће бити уприличено у недјељу са почетком у 15.00 часова на градском тргу.

Из СРД „Котор Варош“ су позвали све љубитеље риболова и природе, као и заинтересоване грађане да присуствују наведеним активностима.

Неопходно је да се сви учесници и посјетиоци придржавају одлука и мјера Републичког штаба за ванредне ситуације и Института за јавно здравство Републике Српске у циљу заштите становништва од вируса корона.