Бројне манифестације поводом Дана општине

Бројне манифестације поводом Дана општине


КОТОР ВАРОШ, 27. МАРТА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан најавио је данас да ће Дан општине – 24. април бити обиљежен низом културних, забавних и спортских манифестација, а да ће централни догађај – свечана академија, бити одржан на Дан општине у кино-сали.

Обиљежавање Дана општине Котор Вароша почеће 3. априла изложбом слика “Теслина поставка”, а наставиће се манифестацијом “Уређења и чишћења града” и акцијом сађења цвијећа.

Радници општинске управе, предузећа и јавних установа, чланови спортских клубова, организација и бројних удружења, али и сви грађани Котор Вароша имају обавезу да учествују у акцији уређења града и буду укључени у обиљежавање Дана општине“, истакао је Сакан.

Он је додао да ће током априлских свечаности бити одржана и улична трка ученика основних школа, позоришна представа и одбојкашки турнир. “Традиционална и чувена которварошка котлићијада одржаће се у недјељу, 23. априла, на купалишту `Бјелине`, а ове године се очекује рекордан број учесника”, рекао је Сакан, који је и предсједник Организационог одбора обиљежавања Дана општине. Фолклорни ансамбл “Котор Варош” и дјевојачки ансамбл “Жубор” одржаће заједнички концерт у понедјељак 17. априла, а три дана касније у поподневним часовима публика ће уживати у стандардним плесовима и модерном балету плесног клуба “Гема”.

У петак 21. априла предвиђено је дружење основаца под називом “Дјечије вече”, које ће бити одржано у биоскопској сали. На Дан општине, у јутарњим часовима биће уприличено полагање вијенаца на спомен-костурницу бораца НОР-а и на спомен-обиљежје погинулим борцима Војске Републике Српске, у галеријском простору биоскопске дворане биће отворена изложба слика Петра Ђаковића, а у вечерњим часовима биће одржана свечана академија. Сакан је додао да ће на поменуте манифестације доћи бројне делегације и представници градова партнера из окружења.