Бутик МД и Тврђава на трону


Турниром у одбојци на пијеску завршено је которварошко спортско љето. На градском купалишту Бјелине се у протекла три дана играла квалитетна одбојка, а у двије категорије учествовало је 16 екипа. У конкуренцији сениорки највише успјеха су имале Јована Стакић и сестре Петровић, које су освојиле прво мјесто испред екипе Салон цвијећа Тепић. За најуспјешнију играчицу турнира проглашена је Уна Петровић.

Najbolja igracica Una Petrovic
Драго ми је што је након годину дана паузе поново „заживио“ овај турнир, јер одбојка је врло популарна у Котор Варошу. Иако нисмо били на свом нивоу на крају смо одбранили титулу освојену прије двије године“, истакла је Уна Петровић
Код сениора је након велике борбе у финалу Бутик МД савладао екипу Црвенко резултатом 2:1, а титула најбољег играча је припала члану побједничке екипе Миши Марјановићу. Уз Марјановића побједнички квартет су чинили Драган Зељковић, Славен Арежина и Далибор Тодоровић.
Посебно бих истакао сјајну организацију турнира, јер мало која општина у РС се може похвалити турниром у одбојци на пијеску са оволико квалитетних екипа. Најављујемо долазак и сљедеће године, јер имамо обавезу да бранимо трофеј“, рекао је Марјановић.
Својим присуством овај турнир је увеличао и предсједник ОС БиХ Милутин Поповић, који је препознао труд организатора и даровао три лопте и одбојкашку мрежу, те нагласио да ће савез и у наредном периоду пратити и подржавати одбојкашке активности у Котор Варошу.

Pobjednicka ekipa
Драго ми је да сам видио велики број омладине која воли овај спорт, жели да се такмичи и тако афирмише ову средину и одбојкашки спорт. Управо због те чињенице одлучили смо да подржимо ову манифестацију са реквизитима који ће им бити, надам се, од користи у организацији наредних турнира“, додао је Поповић.
Награде најуспјешнијим екипама и појединцима је уручио Алмин Ибричић, тренер ОК Котор Варош. Посебна признања за подршку у организацији турнира су добили Здравко Вучановић и Владан Максимовић, а за фер плеј екипу је проглашен састав Бодњика.
Которварошко спортско љето је и ове године оправдало очекивања. Општински турнири у малом фудбалу, уличном баскету и одбојци на пијеску су били изузетно посјећени и организовани на врхунском нивоу, а нема сумње да ће тако бити и сљедеће године.