Верификован мандат новог одборника


КОТОР ВАРОШ, 29. СЕПТЕМБРА – На посебној сједници Скупштине општине Котор Варош верификован је мандат Милану Башићу /ПДП/, који је у садашњем сазиву локалног парламента замијенио Раденка Чупића /ПДП/.

DSCN5453

Досадашњем одброрнику ПДП-а Раденку Чупићу је Републичка комисија за спречавање сукоба интереса утврдила сукоб интереса, а његов страначки колега Милан Башић је положио свечану заклетву.
Одборници су усвојили Правилник о отуђењу непокретности у власништву општине Котор Варош како би се реализовали предложени инвестициони програми.
Донијета је одлука о начину и условима продаје непокретности непосредном погодбом земљишта предузећима „Спортек“ и „Дермал“, као и о расписивању јавног огласа за давање у закуп пољопривредног земљишта у својини Републике Српске на подручју општине Котор Варош путем прибављања писаних понуда.

Усвојени су и закључци о додјели помоћи за санацију моста у Радахови, мјесна заједница Шипраге, и субвенционисању превоза ученика на релацији Котор Варош-Варјаче.

Одборници локалног парламента усвојили су и закључак о давању позитивног мишљења за потребе изградње мале хидроелектране на ријеци Врбањи инвеститору “Енергокомпани” из Бањалуке.