Ветерани тријумфовали у Апатину

Ветерани тријумфовали у Апатину


КОТОР ВАРОШ, 16. СЕПТЕМБРА – Фудбалски ветерани Котор Вароша освојили су прво мјесто на међународном турниру у малом фудбалу одржаном у Апатину у Србији.

Которварошани су на турниру остварили двије побједе. У првој утакмици су савладали фудбалске ветеране из Апатина резултатом 2:1, док су у другој утакмици побиједили екипу из Сокобање са 3:1.

Иако су мечеви имали такмичарски значај они су, прије свега, били пријатељског карактера, јер су остварена нова познанства која имају за циљ његовање братских односа са обје стране ријеке Дрине.

DSCN8451

Прије почетка турнира минутом ћутања је одата почаст недавно преминулом најмлађем мајору Војске Републике Српске Александру Саши Петровићу, који пружао несебичну подршку у свим активностима которварошких ветерана, а био је омиљен и међу Апатинцима.

Домаћин се истински потрудио да нам боравак у Апатину остане у најљепшем сјећању, а овај тријумф смо посветили нашем Саши, који ће вјечно живјету у нашим срцима“, истакао је Алекса Вучановић, потпредсједник Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош, у оквиру којег дјелују фудбалски ветерани.

Домаћин тродневног дружења се потрудио да све протекне на високом нивоу, а награде и поклоне за све учеснике уручио је предсједник Удружења рекреативаца из Апатина Радован Миладиновић.

Обећавам да ће ови наши заједнички сусрети постати традиција и са нестрпљењем ишчекујемо наредно дружење у Котор Варошу крајем септембра, када ће се одржати традиционални турнир уз учешће 6 екипа из Словеније, Србије и Републике Српске“, поручио је Миладиновић и додао да су поносни што су познавали истинску људску величину какав је био мајор Петровић.

IMG-20180915-WA0003

Свечаној вечери након завршених утакмица присуствовали су предсједник општине Апатин Милан Шкрбић и замјеник предсједника општине Сокобања Владимир Миловановић, којима је предсједник Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош Слободан Петровић уручио пригодне поклоне.

Которварошки фудбалски ветерани су ове године проглашени за спортске амбасадоре ове општине, а на свечаној академији поводом Дана општине Котор Варош награђени су писменом захвалницом за постигнуте резултате.