“Вече домаће кухиње” окупило 38 излагача


КОТОР ВАРОШ, 6. СЕПТЕМБРА – У Котор Варошу је синоћ одржана Гастро-манифестација “Вече домаће кухиње” и презентација ручних радова и домаћих производа, која је окупила 38 излагача у такмичарском дијелу.

Синоћња манифестација постала је права туристичка и привредна атракција у општини на обалама Врбање, а одржава се већ десет година.

Према оцјени жирија најљепши уређен штанд на гастро презентацији имала је eкипа “Вриједне Руке Крајине”, награда за најразноврснију гастро понуду припала је Исламској вјерској заједници Котор Варош, док је најбољу етно трпезу имало Удружење “Центар за обнову и развој села” из Крушева Брда.

Gastro stand 2

Пекара Обеликс имала је најразноврснију пекарску понуду, док је Ловачком удружењу “Трофеј” припала награда у категорији најбољи ловачко – риболовачки специјалитет.

Прво мјесто у категорији најбоља гастро понуда мјесних заједница припала је Мјесној заједници Ободник.

Награде и признања најуспјешнијим излагачима уручиили су директор Центра за културу, спорт и информисање Котор Варош Драган Зељковић и одборник у Скупштини општине Котор Варош Станко Тепић.

Nagradjeni 2

Бројни посјетиоци су могли да уживају у традиционалним јелима которварошког краја, али и да купе ручне радове и домаће производе“, рекао је Зељковић.

Бројне посјетиоце, који су уживали у традиционалним јелима, у музичком дијелу програма забављали су чланови фолклорног ансамбла “Котор Варош”.

Манифестацију “Вече домаће кухиње” је организовао которварошки Центра за културу, спорт и информисање.

Gastro stand 3