Већина пожара локализована


КОТОР ВАРОШ, 19. НОВЕМБРА – Знатан број шумских пожара на подручју општине Котор Варош је синоћ стављен под контролу захваљујући ангажману ватрогасаца, радника ШГ „Врбања“ и цивилног становништва.

DSCN3966

У мјесној заједници Грабовица у насељу Маљева пожар је локализован око 20.00 часова, као и у Ваганима, гдје још тиња ватра на ниском растињу, али уз дежурства локалних мјештана, истичу у Цивилној заштити општине Котор Варош.
Пожара више нема ни у Дубоком Потоку, а угашена је ватра и у насељима Скатавица и Змајево гнијездо у МЗ Забрђе, те у насељу Козаревац у МЗ Липље, уз појачано дежурство локалног становништва.
У насељу Кордача у МЗ Врбањци је изгорило доста боровине, али брзом интервенцијом ватрогасаца онемогућено је ширење пожара. Највише људства у току јучерашњег дана је било ангажовано изнад насеља Зебе, гдје је тек око 21.00 час заустављен пожар. 20 радника шумарије, 11 ватрогасаца, 10 цивила и сва возила су била стављена на располагање да се поменути пожар локализује.
Тренутно је актуелан пожар на десној страни кањона изнад насеља Зебе, гдје је због неприступачности терена и стијена готово немогуће прићи, али се очекује помоћ људи из Кнежева.
Узрок оваквим пожарима је људски немар или чак и намјера, а нама највећи проблем представља неприступачност терена“, рекао је Гостимир Милић, стручни сарадник за цивилну заштиту.