Волонтери уредили градско купалиште


У организацији Фондације Мозаик и општине Котор Варош завршена је прва Фаза чишћења и уређења градског купалишта Бјелине. У акцији су учествовали волонтери са подручја општине и чланови Омладинске банке, који су у значајној мјери преуредили највеће которварошко купалиште.

Tоком мајских поплава набујала Врбања је причинила огромну штету на градском купалишту. Шеталиште уз обалу је претрпјело огромна оштећења, одбојкашко игралиште је нестало, а клупе и столови предвиђени за одмор су у поптуности уништени. Захваљујући Фондацији Мозаик и которварошким волонтерима Бјелине полако добијају стари изглед, а извјесно је да ће наредног љета поново бити највеће окупљалиште младих.
По ријечима Сузане Стојановић, волонтера Омладинске банке, клупе и столови су враћени у Функцију, дотрајале даске на клупама су замијењене и оФарбане, покупљено је лишће и смеће, а гране и балвани које је Врбања избацила на површину су сакупљени на једном мјесту.
Уз помоћ механизације блато и смеће су уклоњени са пјешачке стазе, а у плану је да се реновира и одбојкашко игралиште када се стекну услови.
С обзиром да је одбојкашко игралиште још увијек под водом у наредној Фази уређења Бјелина приоритет ће бити реновирање овог спортског терена”, рекла је Стојановићева.
Иако је ова сезона за купаче пропала, овакве акције дају наду да ће током идућег љета Бјелине поново бити највеће окупљалиште Которварошана, рекао нам је волонтер Омладинске банке Сладан Tатар.
фондација Мозаик је партнер са општином Котор Варош од 2010. године у имплементацији програма Омладинске банке, а та сарадња је проширена кроз реализацију и заједничко финансирање пројекта чишћења и уређења градског купалишта.