Глумци АМД “Јован Стерија Поповић” извели позоришни комад “Зла жена”


КОТОР ВАРОШ, 27. ОКТОБРА – У которварошкој кино сали изведена је позоришна представа „Зла жена“, у режији Велиде Поповић, а у извођењу глумаца Аматерског драмског позоришта „Јован Стерија Поповић“. Овај квалитетан позоришни комад привукао је пажњу публике, а уједно је и најавио гостовања которварошких глумаца у сусједним општинама.
Редитељ представе Велида Поповић је на нов начин приказала причу о заправо злостављаној жени која је кажњена јер се усудила да другачије мисли, да буде незадовољна својим животом и понашањем људи око ње. По њеним ријечима сваки лик је пажљиво изнијансиран и врло промишљено проблематизован.
Ово је снажна, инвентивна и врло упечатљива представа у којој су моје замисли снажно глумачки изнијели млади которварошки глумци“, истакла је Поповићева.
Она тврди да је Стерија ову комедију написао, не да људи виде каква је зла жена, већ да сами виде какви су.
Стефан Нарић тумачи лик Срете, човјека који држи до своје жене.
Карактер овога лика није и дио мога карактера, тако да је требало доста упорности да изнесем овај лик, што је било поприлично тешко, али и лијепо“, рекао је након представе Нарић.
Лик изузетно хладне, тешке и захтијевне жене Султане глуми Александра Станић. Она истиче да су сви глумци са вољом и жаром играли у овој представи.
У извођачком смислу, представа је прецизна и чиста до перфекције, подређена јасном истицању идејне суштине, рекао нам је координатор АМД „Јован Стерија Поповић“ Велимир Драгољевић.
Извођењем ове представе жељели смо да развијемо омладинску сцену, а ускоро ћемо овај позоришни комад играти и у сусједним општинама“, нагласио је Драгољевић.