Годишњи концерт градског хора “Јесењин”


КОТОР ВАРОШ, 14. ДЕЦЕМБРА – У которварошкој кино сали одржан је пети јубиларни годишњи концерт градског хора „Јесењин“. Концерт је увеличао и музички ансамбл „Вече уз прим“ из Бањалуке на челу са умјетничким диригентом Здравком Ћосићем.

hor jesenjin naslovna1
На репертоару су се нашле севдалинке и староградске пјесме, али и ауторске пјесме које обогаћују културни живот и његују традицију Котор Вароша.
По ријечима Велиде Поповић, предсједнице Градског хора који дјелује у оквиру Дома културе Мирослав Миро Пејовић, жеља за дружењем и пјесмом је снага водиља овог хора.
У посљедњих неколико мјесеци све је већи број дјевојака и младића који су нам се придружили, јер су препознали у протеклих пет година да имамо потенцијал да на наступима достојно репрезентујемо музику и обичаје нашег града“, истакла је Поповићева.
Градски хор „Јесењин“ је од сада одржао пет годишњих концерата, учествовао је на регионалним и међународним смотрама, као и на књижевним вечерима, а били су гости у неколико наврата на концертима ансамбла Здравка Ћосића у Банском двору.
На крају концерта су уручене захвалнице привредницима и људима који су од самог оснивања пружили несебичну подршку Градском хору „Јесењин“.