Дан отворених врата

Дан отворених врата


КОТОР ВАРОШ, 14. ОКТОБРА – У оквиру обиљежавња међународне недјеље дјетета у которварошком вртићу “Лариса Шугић” одржана је манифестација Дан отворених врата. Родитељи су се одазвали у великом броју и заједно са дјецом и њиховим васпитачицама су учествовали у креативним радионицама, спортским такмичењима, играма и плесу.

DSCN2712
DSCN2714
DSCN2716
DSCN2717
DSCN2718
DSCN2719
DSCN2720
DSCN2723
DSCN2724
DSCN2725
DSCN2726
DSCN2727
DSCN2728
DSCN2729
DSCN2730
Родитељи су имали прилику да виде како изгледа један дан у вртићу и повезати се са својим дјететом у једном потпуно новом окружењу, упознати васпитно-образовни рад и развити додатно повјерење у васпитачицу свог дјетета.
Директор ЈУ Дјечији вртић “Лариса Шугић” Санела Микић нам је рекла да је у данашњим активностима учествовало 150 малишана предшколаца, који су у присуству својих родитеља показали одређене вјештине и такмичарски дух.
Обиљежавање мјесеца дјетета, како смо ми назвали мјесец октобар, уприличили смо на отвореном како би и малишани и њихови родитељи осјетили вртићко и породично окружење”, истакла је Микићева.
Она је доадала да је развој повјерења дјетета предшколске доби у одрасле особе које га окружују и пружање искустава у којима се дијете осјећа сигурно је врло важан дио његовог одрастања, а добра сарадња родитеља и вртића је одлична основа за успостављање осјећаја сигурности.

У оквиру обиљежевања недјеље безбиједности у саобраћају малишани из которварошког вртића ће посјетити станицу полиције, гдје ће им полицијски службеници пружити неопходне информације о развијању саобраћајне културе најмлађих учесника у саобраћају.