Дермал: Запослено 80 нових радника


КОТОР ВАРОШ, 26. НОВЕМБРА – Изградњом нове производне хале у фабрици обуће “Дермал” из Котор Вароша је запослено нових 80 радника, а пуштањем у погон свих производних трака у плану је да се наредна три мјесеца запосли нова радна снага.
Фабрика обуће „Дермал“ из Котор Вароша тренутно запошљава 360 радника, а упоредо са повећањем обима производње и проширивањем капацитета присутан је и тренд запошљавања.

DSCN3987
Гледајући ову и претходну годину запослили смо 160 нових радника, а због велике потражње специјалне, намјенске и модне обуће и све већег извоза готове обуће, имамо простора и могућности да у новом производном погону у првом кварталу наредне године запослимо још 80 радника”, рекао је Раденко Бубић, директор Фабрике обуће “Дермал”.
Бубић је истакао да је у овој години инвестирано 900.000 марака властитих средстава у нову опрему и производну халу, у којој се тренутно ради 1.000 пари чизама дневно за француску војску и америчке ватрогасце.
„Наша роба се углавном извози на њемачко тржиште, а у посљедње вријеме све више радимо домаћи програм, који се такође извози, а ријеч је о намјенској обући за МУП Србије и Црне Горе, као и раднике Електропривреде РС“, нагласио је Бубић.
По ријечима Бубића један од приоритета у наредној години биће производња модне обуће, која би представљала властити бренд ове фабрике.DSCN3410
Све су већи захтјеви купаца за новим моделима, који освајају тржишта, и управо због те чињенице одлучни смо у намјери да будемо препознатљиви по властитом бренду који ће бити доступан и на нашим просторима“, закључио је Бубић.
Захваљујући константном улагању и проширењу производних погона, ова фабрика је у 2015. години повећала извоз готових производа за 30 одсто, а очекује се да се тај тренд повећања обима производње и укупне реализације послова настави и наредне године.
Фабрика обуће “Дермал” награђена је ове године од Привредне коморе Републике Српске за препознатљив квалитет бризгане обуће и развој домаћег производа.