Дермал израђује обућу за француске и енглеске војнике


Након испоруке 30.000 пари ципела за Октоберфест у Минхену фабрика обуће Дермал из Котор Вароша је склопила уговор са њемачким партнером о испоруци 160.000 пари ципела за енглеску и француску војску. Упоредо са повећањем обима производње расте и број запослених у овој фабрици.

Фабрика обуће Дермал тренутно запошљава око 300 радника. Само у овој години посао је добило 100 нових радника, а постоји потреба за повећањем броја запослених због повећаног обима производње, рекао нам је власник и директор Раденко Бубић.
Наше намјере су да поред наше хале у скорије вријеме градимо још једну халу, гдје бисмо пребацили дио постројења у која смо инвестирали у овој години“, нагласио је Бубић
У протеклих годину дана уложено је око милион марака у опрему за производњу обуће. Недавно је једна машина пуштена у пробну производњу, а када се ураде вентилациони системи, припреме зрака и напајања електричном енергијом биће у пуној функцији.
То је опрема која дневно ради 800 пари ципела, значи машина која ради израду ђонова на готовој ципели“, додао је Бубић
Тренутно се на њемачко тржиште испоручује женски модни програм, а кренула је израда и прољећних модела женских ципела, балетанки и сандала. Поред тога склопљен је уговор за израду војног и полицијског програма обуће. По ријечима Бубића у питању је израда 160.000 пари ципела за енглеске и француске војнике, а у припреми је израда нових модела за белгисјек поште и америчке ватрогасце.
У фабрици обуће Дермал размишљају да отворе погоне и у сусједним општинама Челинцу и Кнежеву, јер је то жеља пословних партнера из Њемачке и гдје би се запослило нових 200 радника.