Дејан Крчић побиједио у мушичарењу


КОТОР ВАРОШ, 27. ЈУЛА – Дејан Крчић из Котор Вароша са 14 уловљених риба у конкуренцији 20 учесника побједник је данашњег такмичења у мушичарењу на ријеци Врбањи у Шипрагама.

srd golubic takmicenje siprage1

Два “капиталца” од по 40 центиметара била су пресудна за тријумф, а иза Крчића су се пласирали Владан Ђекановић и репрезентативац БиХ Миле Керкез.

Прије такмичења очишћено је корито ријеке Врбање, што према ријечима учесника и јесте смисао окупљања.

Задовољан сам оствареним резултатом, али превасходни циљ нашег данашњег окупљања јесте да пошаљемо поруку широј друштвеној заједници да се укључи у заштиту ријеке, која због небриге суграђана постаје депонија“, поручио је Крчић.

Најстарији учесник такмичења Милан Обрадовић похвалио је напоре Спортско-риболовног друштва /СРД/ “Голубић” из Шипрага, јер је константним порибљавањем и чишћењем Врбање омогућило одличне услове за такмичење.

srd golubic takmicenje siprage8

Риболовом се бавим од 1967. године и срећан сам што организатори подстичу свијест људи да чувају природу у намјери да Врбањи врате стари сјај“, нагласио је Обрадовић.

Предсједник СРД “Голубић” Петко Крчић најавио је још масовније такмичење наредне године.

Желимо да ово окупљање у Шипрагама постане традиционално, а уловљених 99 риба доказ је да смо на правом путу захваљујући порибљавању горњег тока Врбање и њених притока“, додао је Крчић.

Такмичење је и овог пута одржано по систему “ухвати па врати” како би се заштитио рибљи фонд Врбање.