Дом здравља добио модерно санитетско возило


КОТОР ВАРОШ, 12. АВГУСТА – Дом здравља Котор Варош добио је најсавременије санитетско возило, вриједности око 250.000 КМ, захваљујући донацији фондације “Хајдар Алијев” из Азербејџана.

Директор Дома здравља “Свети Пантелејмон” Владимир Бибић рекао је да је квалитетан санитетски превоз један од услова пружања квалитетне здравствене заштите становништву и похвалио пријатеље из Азербејџана, који су препознали потребе которварошког Дома здравља.

Хитна помоћ ће од сада на располагању имати санитетско возило посљедње генерације, са потребном опремом, које је тек произведено у фабрици Мерцедес и прво увезено у БиХ“, истакао је Бибић и додао да је овим у потпуности обновљен возни парк.

unutrasnjost

Он је навео да је Дом здравља у протекле двије године највеће градилиште у Котор Варошу.

У новом блоку Дома здравља, који је саграђен захваљујући донацији Фондације из Азербејџана вриједној више од милион марака, биће смјештени Хитна помоћ и амбуланте породичне медицине. Нови објекат је у потпуности завршен и функционално опремљен у складу са највишим стандардима у здравству, а званично ће бити отворен 8. септембра“, закључио је Бибић.

У менаџменту которварошког Дома здравља истичу да су реализовали низ великих инвестиција и унаприједили здравствене услуге без задуживања, те да послују позитивно у веома тешком времену.