До сада 30 пријављених за богојављенско пливање

До сада 30 пријављених за богојављенско пливање


КОТОР ВАРОШ, 17. ЈАНУАРА – У општини Котор Варош на Богојављење, 19. јануара, седми пут биће организовано пливање за Часни крст у ријеци Врбањи.

Такмичење ће бити одржано на ријеци Врбањи у насељу Котор. Дужина стазе је 33 метра, што симболизује број Исусових година у овоземаљском животу.

Морам истаћи рекордан број пријављених пливача ове године, чак њих 30 се пријавило за ову витешку манифестацију. Наравно, сви они ће морати да прођу љекарски преглед у сриједу од 13.00 до 16.00 часова код доктора Слађана Каламанде, како би добили зелено свјетло за учешће. У организационом смислу све је спремно за манифестацију која окупља највећи број посјетилаца“, истакао је Слободан Петровић, предсједник Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош.

Тренутно најстарији пријављени пливач је Веле Бубић из Масловара, који истиче да га је Богојаљење мотивисало да плива ове године.

Осим вјерских убјеђења, који су примарни тог дана, морам признати да волим и осјећај подизања адреналина у тренуцима прије уласка у воду. Надам се да ћу ове године проћи љекарски преглед и да дам свој допринос овој витешкој манифестацији“, нагласио је Бубић и додао да очекује велику подршку својих колега.

Plakat

Прошлогодишњи побједник Дејан Симић истиче значај саме манифестације и уласка у хладну Врбању у присуству великог броја посјетилаца.

Осјећај је јединствен, вјерујем да ће нам временске прилике дозволити да обиљежимо овај православни празник на достојанствен начин“, поручио је Симић.

Побједнику ће припасти златни дукат који поклања Борис Новаковић, дуборез рад Аце Мештера из Масловара и заставе Републике Српске и Војске Републике Српске.

За најмлађег учесника ликовни умјетник Горан Чупић је обезбиједио слику, а за најстаријег поклоне су обезбиједили бутик “Бест” и продавница “Зеус”.

Сви учесници ће добити мајицу као успомену на овај догађај, ваучер бон дар директора Бање Кулаши, пригодне поклоне које су обезбиједили маркет АС, бројни спонзори и Удружење за промоцију и значај спортске рекреације.

Након трке је обезбијеђен ручак за такмичаре у Дому пензионера, а сви посјетиоци ће моћи да уз кувано вино дегустирају пецива и пекарске производе.