Драган Радић побједник џипијаде у Масловарама


КОТОР ВАРОШ, 16. ЈУЛА – Драган Радић из Теслића побједник је јубиларне пете џипијаде у Масловарама, која је окупила преко 20 такмичара у три категорије.

Радић је поновио успјех од прошле године, а друго и треће мјесто у трци џипова освојили су домаћи такмичари Борко Божичковић и Мирослав Петрушић.

Успио сам на жељени начин савладати стазу пуну изазова, јер је било доста оштрих успона и кривина, а у циљној равнини је било пресудно убрзање теренца“, истакао је Радић.

Dzipijada 4

У екстремним условима на два точка се најбоље снашао Жељко Ристикић из Теслића, који је иза себе оставио Игора Благојевића и Филипа Ивањића.

У категорији мотора четвороточкаша најбржи је био Бобан Лазић, друго мјесто заузео је Бранислав Кршић, а трећи је био Рајко Бебић.

Џипијада је окупила такмичаре из Котор Вароша и сусједних општина, који су љубитељима адреналина на точковима понудили спектакл, а за одличну организацију побринули су се Ауто-мото клуб “Борја-Борци” и Ловачко удружење “Јеловка” из Масловара.

Dzipijada 3

Пехаре, дипломе и новчане награде побједницима уручио је у име организатора предсједник ловачког удружења Слободан Жупљанин.

Добили смо обећање Министарства трговине и туризма Републике Српске да ову манифестацију подигнемо на још већи ниво, како би возачи наредне године овдје возили за бовдове“, рекао је Жупљанин.

Према његовим ријечима, стаза испуњава све неопходне услове за организацију професионалних трка.

Још једном се показало да је ово једна од најбољих манифестација у Котор Варошу која из године у годину привлачи све већи број учесника и гледалаца“, рекао је Жупљанин.