Завршена изградња новог блока Дома здравља


КОТОР ВАРОШ, 8. СЕПТЕМБРА – Захваљујући донацији фондације „Хајдар Алијев“ из Азербејџана у износу од 1,5 милиона КМ у Котор Варошу је, у складу са највишим стандардима у здравству, у потпуности завршен и функционално опремљен нови објекат Дома здравља „Свети Пантелејмон“.

Изградњом савременог Дома здравља Котор Варош је добио породичну медицину, хитну помоћ, стоматологију, гинекологију, педијатрију, лабораторију, хигијенско-епидемиолошку заштиту, услуге 10 консултаната за различите области дијагностике и здравствене заштите, као и модерно санитетско возило марке „Мерцедес“.

DSCN8410

Директор которварошког Дома здравља Владимир Бибић је истакао да је укупна површина нове зграде, која је увезана у једну цјелину са старим дијелом Дома здравља, 850 метара квадратних.

Ријеч је о модерном објекту који је опремљен потпуно новом медицинском опремом и намјештајем у складу са свјетским нормама у здравству. Објекат има подрум, приземље у којем је смјештена Служба хитне помоћи и спрат намијењен за амбуланте породичне медицине“, рекао је директор Дома здравља Владимир Бибић.

Дом здравља ове године има 12.308 регистрованих пацијената у девет тимова породичне медицине.

У менаџменту которварошког Дома здравља истичу да су реализовали низ великих инвестиција и унаприједили здравствене услуге без задуживања, те да послују позитивно у веома тешком времену.

Свечано отварање новог блока Дома здравља је у понедјељак (10.09.) у 15.00 часова, а свој долазак су потврдили члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић, министар здравља и социјалне заштите РС Драган Богданић, представници фондације „Хајдар Алијев“ и бројне личности из политичког и јавног живота Републике Српске.