Завршена санација Дома здравља


КОТОР ВАРОШ, 28. АПРИЛА – У Котор Варошу је завршена санација Дома здравља “Свети Пантелејмон”, а уговор вриједан 354.693 КМ реализовао се у оквиру пројекта “Јачање здравственог сектора /ХСЕП АФ/”.

DSCN6226

У оквиру поменутог пројекта замијењена је кровна конструкција и кровни покривач, фасадна столарија, урађена нова термо-фасада и фасада, те санирани санитарни чворови и цијеви за централно гријање.

Комисија коју су чинили представници Министарства здравља и социјалне заштите РС, општине Котор Варош и Дома здравља утврдила је да објекат урађен по пројекту и да су радови завршени у року.

Директор которварошког Дома здравља Владимир Бибић рекао је да медицинско особље несметано пружало услуге пацијентима у току извођења радова.

Ово је прва озбиљна санација которварошког Дома здравља након 40 година, након чега су створени бољи услови за рад особља и лијечење пацијената“, напомиње Бибић и додаје да није било пробијања рокова.

DSCN6227

У овој години которварошки Дом здравља у девет тимова породичне медицине има 12.308 регистрованих пацијената.

Упоредо са санацијом дијела старог објекта почела је изградња новог блока Дома здравља у којем ће бити Хитна помоћ и амбуланте породичне медицине.

Вриједност пројекта је милион КМ, а новац је донирала Фондација “Хајдар Алијев” из Азербејџана.

Нови објекат, на површини од 850 метара квадратних, биће опремљен новом савременом опремом и намјештајем, а рок за завршетак радова је децембар.