Завршено уређење купалишта „Брана“


КОТОР ВАРОШ, 10. ОКТОБРА – У мјесној заједници Котор Варош завршени су радови на реализацији пројекта „Уређење купалишта Брана“, чија је вриједност 22.680 КМ.

УНДП је финансирао пројекат са 17.000 КМ (70% учешћа), док је општина Котор Варош издвојила 5.680 КМ (30% учешћа). Извођач радова је било предузеће „Декол“ из Котор Вароша.

По ријечима начелника општине Котор Варош Зденка Сакана реализацијом пројектних активности, на локацији Брана, обезбијеђен је адекватан простор за одмор и рекреацију.

Изграђен је приступни пут дужине 250 метара, очишћено је и продубљено корито ријеке Врбање, очишћена десна обала, изграђена обалоутврда са стазом и степениште за прилаз води, очишћен и уређен плато у обухвату купалишта, уређен терен за одбојку на пијеску и постављено је 6 клупа“, нагласио је Сакан.

DSCN9444

Резултат наведених активности је уређена и атрактивна локација на обали ријеке намијењена за одмор и рекреацију, која ће бити доступна свим грађанима према њиховим потребама.

Пројектом ће се створити услови за редовно одржавање манифестације пливања за Часни крст у зимском периоду, која је до сада одржана три пута и окупила је највећи број посјетилаца.

На овај начин ће се створити услови да ова манифестација постане препознатљива и да се уврсти у календар културних дешавања наше локалне заједнице“, истакао је Сакан и додао да ће у понедјељак (14. октобра) у 12.00 часова бити одржана волонтерска акција чишћења терена и постављања знакова упозорења на заштити природе.

DSCN9446

Мјесна заједница Котор Варош ће организовати волонтерску акцију са НВО, а одбојку на пијеску ће организовати Удружење за промоцију и значај спортске рекреације и Одбојкашки клуб „Котор Варош“.