Завршен љетни камп Црвеног крста „Товладић 2019“


КОТОР ВАРОШ, 6. ЈУЛА – 15. Међуопштински камп Црвеног крста, који је ове године окупио 40 кампера из Котор Вароша, Прњавора и Ковина, свечано је затворен уз подјелу диплома најуспјешнијим учесницима и инструкторима, који су се протеклих седам дана стицали знања путем курсева и радионица.

Овогодишњи камп имао је за циљ да кроз организовање школе подмлатка и омладине Црвеног крста обухвати већи број дјеце – полазника са подручја Прњавора, Котор Вароша и Ковина. Знања стечена у овом кампу помоћи ће младима да још боље раде у својим срединама, нарочито у школској организацији Црвеног крста, дајући свој допринос на укупном јачању заједнице.

Ана Каламанда, управник кампа, нам је рекла да ће полазници памтити овај камп по радионицама и курсевима, јер су стекли су нова знања о Женевским конвенцијама, Анри Динану и самом покрету Црвеног крста, али и по дружењу и пријатељству са другим камперима.

Kamp 2

По ријечима Ларе Вишњић, најуспјешнијег учесника кампа, организација је била на високом новоу, а знања стечена из прве помоћи, реалистичког приказа повреда и обољења, анимације, дисеминације и репродуктивног здравља, много ће значити свим полазницима у њиховим даљим активностима.

Поред курсева пружања прве помоћи за младе црвенокрсташе су биле организоване и креативне радионице и бројна предавања.

Kamp 3

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је истакао да овај камп има дугу традицију и да ће општина увијек помагати овакве активности.

Овај камп је настао као стална тежња општинске организације Црвеног крста Котор Варош да обезбиједи простор на којем ће млади црвенокрсташи моћи стицати нова знања и вјештине, учити се хуманости и солидарности. Кроз овај камп је у протеклих петнаест година прошло преко двије хиљаде учесника, а општина ће наставити да подржава организацију кампа који има међународни карактер“, рекао је Сакан.