Замијењена столарија у которварошкој ОШ "Свети Сава"

Замијењена столарија у которварошкој ОШ “Свети Сава”


КОТОР ВАРОШ, 25. ЈАНУАРА – У централној которварошкој Основној школи /ОШ/ “Свети Сава” у завршној фази је замјена спољашње и унутрашње столарије, пројекта вриједног 109.000 КМ који се реализује захваљујући Развојном програму УН /УНДП/.

DSCN4153
У протекла два мјесеца, колико су трајали радови на објекту, замијењени су прозори на првом спрату, као и улазна врата, а до краја ове седмице биће завршена и фасада на оштећеним дијеловима.

Замјена спољашње и унутрашње столарије није утицала на одржавање наставног процеса за 817 ученика у 34 одјељења, јер је већи дио урађен током зимског распуста. Све учионице су данас биле оспособљене и спремне за почетак наставног процеса.

УНДП је препознао значај ове установе, која је саграђена 1890. године и неопходно је да замијенимо и столарију на горњем спрату, како би се стекли услови за нормално одржавање наставе“, рекла је директор ОШ “Свети Сава” Слађана Шубара.

Она је додала да дотрајала столарија и оштећени прозори нису могли задржати топлоту у зимским мјесецима.

Након завршетка радова значајно ћемо смањити утрошак енергије и створити нормалне услове за рад“, нагласила је Шубара.

Друго полугодиште је данас почело у централној, али и свим подручним школама на подручју општине Котор Варош и настава се одвија нормално.