Запошљавање 15 људи кроз пројекат "Жртве мина"

Запошљавање 15 људи кроз пројекат “Жртве мина”


КОТОР ВАРОШ, 11. СЕПТЕМБРА – Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић и регионални директор њемачке невладине организације АСБ потписали су данас уговор о реализацији пројекта Социо – економско оснаживање жртава мина и њихових породица кроз пословну обуку и стварање могућности за запошлјавање који финансира Европска унија у износу од 93.000 марака. Овим пројектом је предвиђено запошљавање 15 људи кроз пословне грантове.
Појам „Жртве мина“ уклјучује оне особе које су директно угрожене противпјешадијским минама, као и њихове породице и заједнице.
Одабир корисника пројекта извршила је Комисија за одабир корисника пројекта, на основу утврђеног система бодовања, саставлјена од чланова АСБ-а, локалних партнера на пројекту и једног представника општине Котор-Варош.
Регионални директор њемачке невладине организације АСБ Елмир Бојаџић је похвалио досадашњу сарадњу са општином Котор Варош, која је настављена реализацијом овог пројекта запошљавања 15 људи, уз финансијску подршку АСБ-а од 76.000 марака и локалне заједнице са 16.200 марака.
С обзиром да се чекају званични резултати тендера корисници морају бити стрпљиви, јер ће грантови стићи у наредних мјесец дана до крајњих корисника“, нагласио је Бојаџић.
У сарадњи са АСБ-ом на подручју општине је до сада реализовано више инфраструктурних и повратничких пројеката. По ријечима начелника општине Котор Варош Далибора Вучановића циљ пројекта Социо – економско оснаживање жртава мина и њихових породица је да се корисници оспособе да раде и живе од властитог рада и прихода.
АСБ ће наставити своје активности у општини Котор Варош и то захваљујући средствима Минстарства иностраних послова Њемачке кроз пројекат стварања могућности запошљавања путем пластеничке производње за кориснике социјалне помоћи.