Затворен љетни камп Црвеног крста у Товладићу


КОТОР ВАРОШ, 2. ЈУЛА – 16. Међуопштински камп Црвеног крста, који је ове године окупио 52 учесника из Котор Вароша и Челинца, синоћ је свечано затворен показном вјежбом полазника курсева Прве помоћи и Реалистичког приказа повреда и обољења и подјелом диплома најуспјешнијим учесницима и инструкторима, који су у протекла четири дана стицали знања на курсевима и радионицама.

Циљ овогодишњег кампа био је да, организовањем школе подмлатка и омладине Црвеног крста, обухвати већи број дјеце – полазника са подручја Котор Вароша и Челинца.

Знања стечена у овом кампу помоћи ће младима да још боље раде у својим срединама, нарочито у школској организацији Црвеног крста, дајући допринос укупном јачању заједнице.

Dodjela diploma

Борислав Брборовић, предавач дисеминације на овом кампу, рекао је Срни да ће полазници памтити овај камп по радионицама и курсевима, јер су стекли нова знања о Женевским конвенцијама, о оснивачу Међународног црвеног крста Анрију Динану и самој организацији, али и по дружењу и пријатељству са другим камперима.

Секретар општинске Организације Црвеног крста Санела Кучук је нагласила да су, осим курсева пружања прве помоћи, за учеснике биле организоване и креативне радионице и бројна предавања.

Професор Славен Филиповић је камперима одржао предавање о опасностима у природи, а о здравим и нездравим животним навикама и стиловима говорила је дугогодишња волонтерка Црвеног крста и здравствени радник Наташа Радивојевић. Ђорђе Бојић, оснивач Удружења младих “Херој”, је камперима одржао предавање о важности омладинског активизма и дјеловања у заједници“, поручила је Кучукова.

Pokazna vježba 2

Учесници кампа Душан Билановић и Никола Новаковић кажу да је камп организован на високом новоу, те да ће свим полазницима у њиховим даљим активностима много значити знања стечена из прве помоћи, анимације, дисеминације и репродуктивног здравља.

Управник кампа Зоран Тешић навео је да је вријеме послужило организаторе и да су реализовани сви зацртани планови и програми.

Pokazna vježba 1