За пројекте младих 14.400 КМ


КОТОР ВАРОШ, 19. АПРИЛА – Омладинска банка ће у наредна четири мјесеца финансирати реализацију шест пројекта неформалних група младих са подручја општине Котор Варош.

Ријеч је о пројектима који ће директно или идиректно утицати на побољшавање положаја младих, а биће реализовани у градском подручју и у мјесним заједницама.

Координатор програма Фондације “Мозаик” Сања Којић истакла је да је укупна вриједност шест пројекта 14.400 КМ, које су заједнички обезбиједили општина Котор Варош (5.450 КМ) и Фондација “Мозаик” (8.950 КМ), а неформалне групе младих су обезбиједиле додатна средства мобилизацијом локалних ресурса.

DSCN9115

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је рекао да се реализацијом ових пројеката наставља успјешна сарадња са Омладинском банком.

Реализацијом поменутих пројеката помажемо младима да буду активнији и да волонтерским ангажовањем покажу да су ресурс који заслужује подршку“, закључио је Сакан.

У мјесној заједници Котор Варош планирана је реализација пројекта “Уређење игралишта Радничког универзитета”, који обухвата замјену рефлектора и поставку нових трибина.

На игралишту поред Основне школе “Свети Сава” у Котор Варошу биће постављени соларни рефлектори и уређене зелене површине у оквиру пројекта “Засијајмо пуним плућима”, у мјесној заједници Грабовица биће реализован пројекат “Прољећно освјежење”, у оквиру којег ће бити постављене кошаркашке табле , нове трибине и заштитне мреже иза голова на игралишту поред Основне школе.

DSCN9116

“Едукацијом до здравља људи и мање напуштених паса” је пројекат којим ће се покушати ријешити проблем напуштених паса.

У три мјесеца трајања пројекта организоваћемо бесплатне ветеринарске прегледе за све псе на Градском тргу, затим играонице са циљем подизања свијести о бризи и одговорности те сигурније интеракције са псима, а извршићемо и стерилизацију шест уличних паса“, рекла је водитељ пројекта Свјетлана Трифуновић.

DSCN9119

“Гитара и озвучење за покретање школе гитаре” назив је пројекта у оквиру којег ће бити отворена школа гитаре због све већег интересовања младих, а у оквиру пројекта “Вриједиш колико језика говориш” у мјесној заједници Врбањци биће организован тромјесечни курс италијанског језика.