За пројекте младих 20.065 КМ


КОТОР ВАРОШ, 15. АПРИЛА – Омладинска банка ће у наредна три мјесеца финансирати реализацију осам пројекта неформалних група младих са подручја општине Котор Варош и један микробизнис.

Ријеч је о пројектима који ће директно или индиректно утицати на побољшавање положаја младих, а биће реализовани у градском подручју и у мјесним заједницама.

Жељко Пауковић, директор програма Фондације “Мозаик”, у чијем саставу је Омладинска банка, истакао је да је укупна вриједност осам пројекта и једног микробизниса 20.065 КМ, које су заједнички обезбиједили општина Котор Варош (8.077 КМ) и Фондација “Мозаик” (5.718 КМ), а неформалне групе младих су обезбиједиле додатна средства мобилизацијом локалних ресурса (6.270 КМ).

IMG-0ea9d4171944ef28db8ee4d08228bbd0-V

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је рекао да се реализацијом ових пројеката наставља успјешна сарадња са Омладинском банком.

Реализацијом поменутих пројеката помажемо младима да буду активнији и да волонтерским ангажовањем покажу да су ресурс који заслужује подршку. Радује ме њихова велика заинтересованост и зато смо издвојили додатна средства за пројекте који ће бити реализовани“, закључио је Сакан.

У мјесној заједници Котор Варош планирана је реализација пројекта “Трећа конвенција младих у Котор Варошу”, који има за циљ да окупи и презентује успјешне младе Которварошане и на тај начин им пружи подршку и мотивише друге на успјехе у својим областима.

IMG-6aa8ad3a55cae2ef63b91b4859a36b82-V

“Школица спорта” је пројекат којим ће се обезбиједити услови дјеци да се могу осјећати сигурно и опуштено, да заволе спорт и усвоје вриједности здравог начина живота.

У мјесној заједници Врбањци биће реализован пројекат “Фитнес љето”, а циљ је тренинг на отвореном и подизање свијести грађана о утицају физичке активности на ментално, интелектуално и физичко здравље.

У мјесној заједници Грабовица биће реализован пројекат “Прољеће се буди, устајте људи”, којим се жели уредити двориште планинарског дома у Грабовачкој ријеци.

“Креативна социјализација жена у руралним подручјима” је пројекат чији је циљ укључење жена из маргинализиованих и руралних подручја у нормалне животне токове, кроз креативни рад и лични ангажман.

IMG-4ae2f09e3741adb88b445fdbed58da0c-V

У оквиру пројекта “Стони тенис за све” планирано је да се свим грађанима локалне заједнице омогући играње стоног тениса на отвореном.

У мјесној заједници Масловаре ће бити релаизован пројекат “Санација кошаркашког терена”, док ће у Средњошколском центру “Никола Тесла” проблем недостатка рачунарске опреме бити реализован у оквиру пројекта “Школујмо омладину за тражена дефицитарна занимања”.
Микробизнис ће релизовати Ратко Лазаревић, који ће отворити пекару на Новом насељу и запослити два радника.