Због пораста водостаја Врбање отказано пливање за Часни крст


КОТОР ВАРОШ, 19. ЈАНУАРА – Због пораста водостаја ријеке Врбање и безбједности пријављених учесника богојављенско пливање за Часни крст је отказано, саопштено је из Општинске управе Котор Варош.

Света литургија и освећење воде у Храму Рођења Пресвете Богоридице одржаће се према плану у 9.00 часова, а у 11.30 часова ће бити уприличен ручак за све пријављене учеснике пливања за Часни крст.

IMG-8028a86d2a903a36a0743b045ae6edd1-V

У саопштењу Управе Храма Рођења Пресвете Богородице наводи се да отказивањем не умањују величину и значај празника.

Штавише, позивамо вјерни народ да се на празник Богојављења саберемо и учествујемо у Светој божанственој литургији под сводовима нашег храма и саборно прославимо овај велики празник Господњи и умолимо Господа за благорастворење ваздуха, изобиље плодова земаљских и времена мирна. У име Храма Рођења Пресвете Богородице захваљујемо се свим пријављеним учесницима, да Господ њихову жељу, вољу, добру намјеру и љубав показану на дјелу узврати благословом и милошћу својом“, наведено је у саопштењу.

Организатори ове витешке манифестације још једном се захваљују људима добре воље и бројним привредницима са подручја наше општине, који су пружили подршку тридесеторици пријављених пливача.