Збор грађана – рјешење за излаз из кризе ФК “Младост”


КОТОР ВАРОШ, 19. АВГУСТА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан одговорио је на допис који је упућен од стране руководства ФК “Младост”, а исти преносимо у цјелости:

Након дописа који је упућен на адресу општине Котор Варош дана 08.08.2019. године да је покренут поступак редовних избора унутар клуба дужни смо обавијестити спортску јавност да смо, у циљу транспарентности овог поступка, спремни да заједнички одржимо Збор грађана на којем ће се предложити чланови Скупштине клуба, како је и предвиђено Сатутом клуба, а затим би били изабрани Управни и Надзорни одбор клуба.

Као представници општине Котор Варош, која је главни финансијер клуба, предлажемо да се наведени Збор грађана одржи 01.09.2019. године (недјеља) у 18.00 часова у кино-сали у Котор Варошу.

Неопходно је том приликом позвати грађане, садашње и бивше играче клуба, ветеране, тренере, спортске раднике, руководиоце, привреднике, представнике свих институција које раде и дјелују на подручју ове локалне заједнице, представнике ФСРС, ресорног Министарства, медије и остале заинтересоване стране.

DOC190819-19082019103131

Позивамо актуелно руководство клуба да се изјасни о наведеном приједлогу у наредних седам дана, тачније до 26.08.2019. године.

Сматрамо да ће се на овај начин прекинути постојећа агонија у коју је клуб доспио, прије свега због нетранспарентног рада и чињенице да је заробљен од стране појединца.

Наш је циљ да ФК „Младост“ отвори врата за све заинтересоване грађане, јер су они оснивачи клуба сада већ далеке 1926. године, и нико нема право да се игра са овим колективом који је симбол спорта на подручју наше општине.

Према Статуту клуба своја три представника испред локалне заједнице ћемо предложити на Збору, како би исти били прихватљиви присутним грађанима.

Само кроз овакав начин рада и фунционисања ћемо доћи до најбољег могућег рјешења и вратити „Младост“ на старе стазе славе.

Начелник општине

Зденко Сакан