Златна повеља фондацији "Хајдар Алијев"

Златна повеља фондацији “Хајдар Алијев”


КОТОР ВАРОШ, 24. АПРИЛА /СРНА/ – Свечаном академијом у Котор Варошу обиљежен је 24. април – Дан општине, у присуству члана предсједништва БиХ Младена Иванића, предсједника Српске демократске странке /СДС/ Вукоте Говедарице, предсједника Партије демократског прогреса /ПДП/ Бранислава Бореновића, бројних гостију из јавног, политичког и културног живота Републике Српске.

DSC_7405

Иванић је похвалио општинско руководство на челу са начелником Зденком Саканом, јер су остварили све зацртане циљеве у прошлој години.

“Котор Варош је добио један респектабилан објекат Дома здравља, ријешени су бројни инфраструктурни проблеми и са правом се може рећи да је ова локална заједница међу најбољима у Републици Српској”, рекао је Иванић.

DSC_74258

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица је импресиониран привредним развојем општине, која има јасну визију развоја.

“Од прошлог Дана општине до данас урађен је велики број пројеката од великог значаја за мјештане овог краја, а који су видљиви на сваком кораку”, поручио је Говедарица.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић је подсјетио на чињеницу да је Котор Варош општина која је престигла предратни ниво запослености.

“Ова локална заједница има одличну сарадњу са страним инвеститорима, који у континуитету запошљавају нове раднике и стварају услове за останак младих у овом граду”, додао је Бореновић.

За постигнуте колективне и појединачне успјехе у раду, који представљају посебан допринос за развој општине Котор Варош, Златном повељом одликована је фондација “Хајдар Алијев” из Азербејџана.

Захваљујући донацији ове фондације у износу од милион марака изграђен је нови блок Дома здравља “Свети Пантелејмон”.

Писменим захвалницама награђени су добровољни давалац крви Перо Кнежевић, траврка Љубица Марковић, Удружење за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош, Завичајно удружење “Крушево Брдо” и хотел “Хајдучке воде”.

У забавном дијелу програма наступили су ансамбл “Жубор”, виолинисткиња Наталија Тодоровић, виолиниста Александар Живановић и виолончелисткиња Вања Трубајић.

Награде истакнутим појединцима и колективима уручио је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

Свечаној академији присуствовале су и делегације братске општине Параћин и пријатељске општине Жабаљ.