Игралиште обрадовало малишане из „Куће радости


КОТОР ВАРОШ, 6. ОКТОБРА – У Котор Варошу данас је стављено у функцију игралиште за дјецу са развојним потешкоћама и језичко-говорним сметњама из Центра за породицу „Кућа радости“.

DSCN7121

Изградњу игралишта и набавку пратеће опреме у највећој мјери финансирала је међународна хуманитарна организација „Ворлд вижн“ у износу од 3.600 КМ.

Представник „Ворлд вижна“ Дијана Кременовић је истакла да се на овај начин наставила одлична сарадња са „Кућом радости“.

Учествовали смо у значајној мјери у опремању просторија и набавци дидактичког материјала, а срећни смо што дјеца са развојним потешкоћама и језичко-говорним сметњама сада имају адекватан простор на отвореном гдје ће се играти“, рекла је Кременовићева.

DSCN7117 (1)

Директор „Куће радости“ Драгица Кузмић – Тепић је уручила захвалнице предузећима, институцијама и појединцима који су пружили несебичну подршку у изградњи игралишта.

Нама ова подршка много значи, поготово родитељима дјеце која имају одређене сметње у развоју. Више нисмо табу тема, полако се и родитељи отварају и причају о проблемима дјеце. Одмах је лакше кад видимо да нисмо сами и заједно лакше савладавамо препреке“, истакла је Тепићева.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је истакао да је финасирање „Куће радости“ уврштено у буџет општине и да је поред редовних мјесечних издвајања обезбијеђено и бесплатно кориштење простора.

DSCN7118 (1)

Цијенимо рад свих запослених у овој установи, јер знамо да је дјеци неопходно омогућити квалитетне услове како би они у пуном капацитету показали свој несумњиви потенцијал и правилно се развијали“, нагласио је Сакан.

У Центру за породицу су се захвалили власнику „Голуб превоза“ Бориславу Бабићу, који је додијелио земљиште на којем је изграђено игралиште, затим пословним субјектима „Гео-Крчић“, „Декол“ и „Ацо-трејд“, као и свима онима који су у претходном периоду помагали рад ове установе.