Изградња новог објекта локалне управе тече планираном динамиком


КОТОР ВАРОШ, 27. ЈУНА – У Котор Варошу су у току радови на изради кровне конструкције на новој згради локалне управе, која ће бити покривена средином јула, речено је у грађевинском предузећу “Грађус”, главном извођачу радова на овом објекту.

Директор грађевинског предузећа “Грађус” Славко Ђукић рекао је да кровопокривачки радови теку предвиђеном динамиком, а паралелно се у новом објекту раде завршни радови на изради преградних зидова.

Он је навео да су након завршетка зидарских радова, малтерисања и израде глазура почели молерски и керамички радови.

“На вањском дијелу објекта завршени су сви армирачко-бетонски радови и уградња столарије, а у току су радови на изради термоизолационе фасаде”, истакао је Ђукић.

DSC00042

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је након одржаног грађевинско-радног састанка са извођачима радова посјетио градилиште и изразио задовољство чињеницом да се поштује планирана динамика и стандарди градње.

Задовољни смо ситуацијом на градилишту, динамиком и квалитетом радова. Послије сваког дана видљив је напредак, а посебно у овој фази када доминирају финални грађевински радови. На градилишту је свакодневно више од 50 радника који вриједно одрађују своје послове“, нагласио је Сакан.

Камен-темељац за нову зграду општинске управе положен је 23. септембра прошле године и од тада тече рок од 360 дана за завршетак посла.

DSC00025

Изградња зграде по систему “кључ у руке” коштаће 3,1 милион КМ, а ријеч је објекту укупне корисне површине 2.360 метара квадратних који ће имати сутерен, приземље и три спрата.

У подрумском дијелу објекта биће подземне паркинг-гараже за потребе локалне самоуправе, скупштинска сала са пратећим садржајем, простор за архиву, помоћни простор и котловница.

У приземљу објекта ће бити улазни хол, портирница, шалтер-сала и канцеларије, које ће бити смјештене и на преосталим спратовима.