Котлићијада окупља бројне госте из региона

Котлићијада окупља бројне госте из региона


КОТОР ВАРОШ, 19. MAJA – Традиционална “Которварошка котлићијада” биће одржана у недјељу, 21. маја, и окупиће у такмичарском дијелу велики број екипа из земаља региона, а посјетиоци ће моћи да дегустирају ловачке и риболовачке котлиће.

Четрнаеста котлићијада почеће у недјељу у 8.00 часова на градском купалишту “Бјелине”, а окупиће ловце и риболовце из Мађарске, Аустрије, Словеније, Србије, Македоније, Републике Српске и Федерације БиХ.

Општина Котор Варош обезбиједила је довољне количине точеног пива за све који буду учествовали у такмичарском и ревијалном дијелу ове манифестације.

Котлићијада је постала бренд и туристичка узданица Котор Вароша, али и гастрономска манифестација која окупља велики број наших суграђана. Вјерујем да ће тако бити и ове године, надам се да ће нас и вријеме послужити, а као покровитељ овог догађаја позивам све Которварошане да дођу и буду дио кулинарског спектакла“, истакао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

Kotlićijada 4

Вршилац дужности директора Туристичке организације општине Котор Варош Немања Кнежевић рекао је да влада огромно интересовање за овогодишњу котлићијаду.

За учеснике који ће се такмичити у припремању риболовачког котлића обезбиједили смо довољне количине рибе, за најуспјешније екипе предвиђени су пехари, дипломе и робне награде, а најтежи задатак имаће стручни жири да одабере побједнике у обје категорије“, нагласио је Кнежевић и додао да је до сада пријављено више од 50 екипа.

До 12.00 часова ће екипе предати узорке ловачких и риболовачких котлића, жири ће до 13.00 часова имати обавезу да оцијени исте, а проглашење најуспјешнијих екипа је у 13.30 часова.

Због чињенице да влада велико интересовање за ову манифестацију неопходно је да сви који желе учествовати у такмичарском дијелу на вријеме пријаве екипу и резервишу мјесто на купалишту “Бјелине”.

“Которварошку котлићијаду” организује општина Котор Варош у сарадњи са Туристичком организацијом ове локалне заједнице, Ловачким удружељима “Трофеј” Котор Варош, “Узломац” Котор Варош, “Јеловка” Масловаре, “Борчићи” Шипраге и Спортско-риболовним друштвом “Котор Варош”.