Которварошани показали хуманост


КОТОР ВАРОШ, 2. МАРТА – У првој овогодишњој акцији добровољног давања крви у Котор Варошу данас је прикупљено 150 доза ове драгоцјене течности, а које ће бити предате Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске.

DSCN7728

Секретар Општинске организације Црвеног крста Котор Варош Борислав Брборовић рекао је да је укупан број оних који су хтјели да дају крв био велики – 192, али да због ниског или високог притиска 42 људи није било у могућности да то уради.

Поносни смо на данашњи број прикупљених доза, а поготово због неколицине нових суграђана који су први пут дали крв”, истакао је Брборовић и додао да ће за ученике Средњошколског центра “Никола Тесла” бити организована посебна акција у априлу.

Он каже да је добровољно давалаштво крви у Котор Варошу у експанзији, што даје гаранције грађанима да ће увијек имати на располагању довољне количине крви свих крвних група.

Раде Гламочак је 38 пута даровао драгоцјену течност и каже да је то посебан осјећај.

Мислим да би сваки наш грађанин требало да дарује крв која некоме може спасити живот“, нагласио је Гламочак.

У Котор Варошу има више од 500 добровољних давалаца крви, а данашњу акцију организовала је Општинска организација Црвеног крста Котор Варош, уз подршку привредника и општине.