Которварошани показали хуманост


КОТОР ВАРОШ, 15. НОВЕМБРА – У Котор Варошу је данас организован хуманитарни базар за лијечење дјевојчице Миње Матић из Србије, која болује од спиналне атрофије мишића.

Ову племениту акцију је, у оквиру кампање Фејсбук групе „Нормалне маме Бањалука“, организовала Которварошанка Николина Кнежевић.

Припремили смо разне посластице, колаче, крофнице, мафине, играчке, књиге, цвијеће, одјећу и разне друге стварчице. Посебно смо радосни због учешћа дјечице са својим радовима, који су допринијели да овај базар буде обогаћен племенитошћу“, истакла је Кнежевићева.

Она је навела да су се у акцију укључила бројна которварошка удружења, пекари и друге организације са својим радовима и производима.

Bazar 1

Куповином неких од изложених производа по симболичним цијенама Которварошани су учинили добро дјело и помогли лијечење Миње Матић из Крагујевца.

Једногодишња Миња Матић болује од ријетке и изузетно тешке неуромишићне болести – спиналне мишићне атрофије типа 1, за чији је лијек потребно 2,4 милиона долара.

Bazar 2

Болест је везана за мутацију гена и манифестује се губитком основних животних функција, као што су ходање, варење хране, гутање и дисање, док не утиче на мозак и когнитивне функције.