Которварошани тријумфовали на турниру пријатељства


КОТОР ВАРОШ, 25. СЕПТЕМБРА – Которварошки фудбалски ветерани побједници су 5. Међународног турнира пријатељства, који је одржан у Котор Варошу, а на којем су учествовали и ветерани из Србије и Републике Српске.

Которварошани су у конкуренцији осам екипа остварили максималан учинак од четири побједе и сасвим заслужено освојили прво мјесто. У финалу су надвисили екипу Сокобање резултатом 2:0, док су ветерани из Саничана у борби за треће мјесто савладали Приједорчане са 4:1.

Pobjednička ekipa

Пето мјесто је припало другој екипи фудбалских ветерана из Котор Вароша, шестопласирани су играчи из Ђурђева /Србија/, Апатин је заузео седмо мјесто, док су “Сашини пријатељи” окончали турнир као осмопласирани.

Члан побједничке екипе Зоран Столић је истакао да су нијансе одлучивале о побједнику.

У изузетно јакој конкуренцији смо одбранили титулу, али најбитније је да његујемо традицију и ширимо пријатељства са нашом браћом из Србије и екипама из окружења“, поручио је Столић.

Prvo mjesto Kotor Varoš

Иако су на крају освојили друго мјесто, што је и најмање битно у цијелој овој причи, ветерани из Сокобање са нескривеним емоцијама говоре о гостопримству Которварошана.

Увијек се фантастично осјећамо у нашем братском Котор Варошу, носимо лијепе успомене, јер се домаћини у организационом смкислу потруде да све буде доведено до савршенства. Честитам им и на одбрањеној титули, али ми смо оправдали наша очекивања, како на терену тако и у трећем полувремену“, рекао је „алфа и омега“ Сокобањаца Горан Франкуловић.

Drugo mjesto Sokobanja

Апатинци и овај пут носе лијепе успомене са традиционалног турнира.

Ово могу само Которварошани, да нас дочекају као браћу и да поставе нове стандарде у погледу организације, а наше је задовољство што смо дио овог врхунског догађаја“, нагласио је Славко Јерковић из Апатина.

Сашини пријатељи и радне колеге су у значајној мјери подржали турнир и направили су атмосферу за памћење током „трећег полувремена“.

Бити учесник једног оваквог престижног турнира, чија организација је доведена до перфекције, је велика част и задовољство. Ми ћемо у част нашег пријатеља Саше Петровића играти сваке године и дружити се са дивним људима које смо упознали на претходна три издања“, поручио је Драгослав Стјепановић.

Osmo mjesto

Први пут су на турниру учествовали ветерани из Ђурђева, који ће, како кажу, обавезно доћи и наредне године.

Оваква врхунска организација и гостопримство се само могу доживјети у Котор Варошу, јер су домаћини максимално посвећени и ангажовани да се сви ми осјећамо као код своје куће“, нагласио је представник екипе из Ђурђева Мирко Тривуновић.

Судијски тандем Личина – Шкрбић је одлично обавио посао, а како сами кажу, одавно се нису пријатније осјећали.

Sudijski tandem

Својим присуством турнир је увеличао и предсједник Свјетске организације Рома Тоти Дедић, велики пријатељ которварошких ветерана, са којима заједнички ради на промоцији борбе против расизма и дискриминације на фудбалским теренима.

Учесници турнира су посјетили и имање чувене траварке из Дабоваца Љубице Марковић, која је и овај пут својим производима обрадовала госте.

Захваљујући Слободану Петровићу успоставила сам сарадњу са ветеранима из Сокобање и Апатина, а сада и са њиховим вршњацима из Ђурђева, знам колико је труда потребно да се све организује на врхунском нивоу и ја само могу рећи да ћу бити подршка нашим ветеранима у њиховом настојању да промовишу локалну заједницу кроз спорт и рекреацију“, истакла је Марковићева.

Posjeta Ljubici Marković

Пехаре и дипломе свим учесницима турнира су уручили директор бањалучке филијале “Grawe” осигурања Горан Бунић, генерални директор предузећа “Еуромонт” Миомир Маглов и предсједник Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Слободан Петровић.

Пети Међународни турнир пријатељства у малом фудбалу “Котор Варош 2022” заједнички су организовали општина Котор Варош и Удружење за промоцију и значај спортске рекреације, уз подршку предузећа “Еуромонт” и истакнутог спортског радника из Швајцарске Зорана Ковачића, некадашњег фудбалера которварошке “Младости”.

Posjeta spomen obilježju majoru Petroviću

РЕЗУЛТАТИ
ФИНАЛЕ: КОТОР ВАРОШ – СОКОБАЊА 2:0
ЗА 3. МЈЕСТО: САНИЧАНИ – ПРИЈЕДОР 4:1
ЗА 5. МЈЕСТО: КОТОР ВАРОШ 2 – ЂУРЂЕВО 0:0 /пеналима 3:2/
ЗА 7. МЈЕСТО: АПАТИН – САШИНИ ПРИЈАТЕЉИ 1:1 /пеналима 2:1/