Которварошани уживали у плесу и балету

Которварошани уживали у плесу и балету


КОТОР ВАРОШ, 23. АПРИЛА – Поводом дана општине Котор Варош – 24. априла вечерас је кино-сали одржана манифестација ” Вече за плес” уз наступ плесног клуба „Гема“ и Прве балетске школе „Бања Лука“.

DSCN4739

Публика је уживала у стандардним плесовима, модерном и спортском плесу, хип хопу и балету. Тихомир Стефановић, спортски директор плесног клуба „Гема“, је истакао да је у

Котор Варошу од октобра прошле године почела са радом прва балетска школа. „Изузетно смо задовољни са једном групом предшколаца и једном групом основаца, јер сму успјели пробудити културну сцену Котор Вароша и плес приближити млађим узрасним категоријама“, рекао је Стефановић.

Активности клуба су усмјерене на пропагирање здравих вриједности у друштву, доприносећи развоју и унапређењу културе, спорта и умјетности, социјализацији и развоју интелектуалног и креативног потенцијала међу омладином и одраслима.

Манифестација „Вече за плес“ је имала хуманитарни карактер, јер ће прикупљени новац бити уплаћен за лијечење петнаестогодишњег Стефана Мајсторовића, који је оболио од акутне лимфобластне леукемије.

Организатори вечерашње манифестације су били општина Котор Варош и ЈУ “Центар за културу, спорт и информисање”.

DSCN4741

DSCN4738

DSCN4735