Которварошани уживали у поетском рециталу и изложби фотографија

Которварошани уживали у поетском рециталу и изложби фотографија


КОTОР ВАРОШ, 13. ДЕЦЕМБРА – У галеријском простору которварошке кино сале одржана је маниФестација под називом „Случајност и стварност“ у оквиру које су посјетиоци могли да погледају самосталну изложбу Фотографија Слободана Гелића и поетски рецитал глумца Народног позоришта Републике Српске Драгослава Медојевића.

naslovna1

Драгослав Медојевић је на позоришној сцени готово пуних 40 година и одиграо је бројне улоге, а публика је имала прилику да га гледа и у монодрамама. Которварошани су могли да уживају у колажу текстова Матије Бећковића, Душка Ковачевића, Мирољуба Недовића, Нјегоша и Чехова.
По ријечима Медојевића сарадња културних институција града Бањалуке и Народног позоришта РС са општинама у окружењу би требала да се подигне на виши ниво, а искусни глумци да своје знање пренесу на младе умјетнике који тек стасавају.
Наша академија драмских умјетности произвела је велики број умјетника који би били од велике користи у мањим градовима са намјером да направе један нови позоришни живот“, истакао је Медојевић.

naslovna2
Изложба фотографија аутора Слободана Гелића имала је за циљ да прикаже урбане просторе, односно дух мјеста у којима се настале. Оне немају умјетнички карактер, али показују простор који су осмислили умјетници и архитекте тих крајева.
Пошто се бавим планирањем простора сматрам да човјек своја дјела треба да овјековјечи фотографијом, како би га она инспирисала у његовом даљем раду и дала му идеју и мотив за нова дјела“, рекао је Гелић.
У забавном дијелу програма публици су се представили чланови музичког бенда „Неки други“.
Организатор ове маниФестације је био которварошки Центар за културу, спорт и информисање, а которварошку публику у децембру мјесецу очекује богат културно забавни програм.