Которварошани у посјети Амбасади БиХ у Швајцарској

Которварошани у посјети Амбасади БиХ у Швајцарској


КОТОР ВАРОШ, 17. НОВЕМБРА – Амбасадор БиХ у Швајцарској Анђелко Граховац организовао је пријем у амбасади у Берну за делегацију из Котор Вароша, коју су чинили директор КП „Бобас“ Слободан Јурић и архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић.

Том приликом разговарано је о сарадњи у наредном периоду на обострано задовољство, као и о могућностима пружања подршке у раду которварошког комуналног предузећа и помоћи у изградњи црквене сале код Храма Рођења Пресвете Богородице.

Радови на изградњи црквене сале су почели и свака помоћ је добродошла. Највећа дјела су она која служе Богу и народу, а објекат који ће бити саграђен је намијењен за за потребе мјештана Котор Вароша. Желио бих се овом приликом захвалити амбасадору Граховцу, који је спреман помоћи да наши парохијани добију репрезентативан објекат“, истакао је Нарић.

IMG-a2299694cbf5385648a268b5ccf88340-V

Такође, Нарић је похвалио и напоре Которварошана који живе у Швајцарској и свих људи добре воље у дијаспори, јер својим добровољним средствима желе помоћи да објекат буде стављен у функцију.

Партнерски односи између БиХ и Швајцарске су добили нову димензију кроз швајцарску помоћ БиХ током и након мајских поплава 2014. Швајцарска је поред интервентне помоћи током поплава у БиХ, на Донаторској конференцији за БиХ и Србију у Бриселу у јулу 2014. издвојила 15 милиона франака за обе земље.

Односи између Швајцарске и БиХ су традиционално врло добри и пријатељски. Изузетно сам задовољан посјетом делегације из Котор Вароша, а ми ћемо у оквиру својих могућности подржати реализацију пројеката који су нам презентовани“, рекао је Граховац.

IMG-78377bb0b5ecdc0885639b81995fad20-V

Домаћин делегацији из Котор Вароша је био Зоран Максимовић, Грабовчанин који је већ дуже времена настањен у Базелу.